Checklist: wat moet ik allemaal regelen?


Salvage incidentnummer noteren.

Uw verzekeraar informeren.

GroenWest informeren. Hier vindt u de gegevens.

Kunt u veilig uw huis in? Noteer dan de meterstanden en bewaar dit goed.

Let op: de brandweer bepaalt of u uw huis in mag.

Kunt u veilig uw huis in? Haal dan kostbaarheden, waardepapieren, polissen, geld, dierbare spullen en wat kleding uit de woning.

Let op: de brandweer bepaalt of u uw huis in mag.

Regel een tijdelijke verblijfplaats. Check bij uw verzekeraar of (tijdelijke) hotel- of pensionkosten worden vergoed.

Hoeft u niet uw huis uit? Lucht dan de woning zoveel mogelijk om de lucht te verdrijven!

Maak een lijst waarop alle spullen staan die zijn beschadigd.

Bent u niet verzekerd en moet uw woning hersteld worden? Ontruim dan de woning binnen twee weken (of laat de woning leegruimen).

Gaat u de woning voor het eerst binnen? Neem dan een zaklamp mee. Controleer meteen of het gas en de stroom zijn afgesloten. Pas goed op: er kunnen gaten in de vloer zitten en gebroken ruiten kunnen alsnog uit de sponning vallen.

Zijn uw medicijnen verloren gegaan of niet meer bruikbaar? Bestel ze bij uw apotheek. Bij de doktersdienst kunt u een spoedrecept vragen.

Zorg voor een setje sleutels voor het schoonmaakbedrijf en de aannemer.

Zorg dat u bereikbaar bent: uw verzekeraar, GroenWest en de politie moeten weten waar en hoe ze u kunnen vinden. Geef dus uw tijdelijke adres en uw (nieuwe) mobiele telefoonnummer snel door.

Laat uw post doorsturen. Dit regelt u online: www.postnl.nl/ontvangen/post-doorsturen/verhuisservice/ of bij een PostNL servicepunt.

Neem de tijd om even bij te praten met uw buren.

Vraag eventueel via de gemeente een voorschot op uw uitkering. Of vraag zo nodig een lening aan bij Gemeentelijke Kredietbank.

Heeft u een trauma meegemaakt waarbij er slachtoffers zijn gevallen? Zoek dan contact met Slachtofferhulp. Hier vindt u gegevens.

Geef de netwerkbeheerder opdracht om eventueel verbroken verzegelingen van de elektra- en gasmeter te herstellen. Als bewoner en contracthouder moet u dit zelf doen. GroenWest doet dit niet voor u.

Geef uw kabelleverancier opdracht om de kabelvoorziening te herstellen. Als bewoner en contracthouder moet u dit zelf doen. GroenWest doet dit niet voor u. Maakt u hiervoor kosten, dan kunt u die declareren bij uw inboedelverzekeraar.

Keert u na opknapwerk niet terug in uw oude woning, dan moet u officieel de huur opzeggen. U moet dan alle sleutels inleveren, dus ook van de berging en de postkast.

Deel dit artikel