Hoe gaat het met de buren?


Het zal je maar gebeuren: een noodsituatie bij de buren. Dat is úw buren overkomen. Ook zij zullen erg geschrokken zijn. Misschien hebben zij waterschade, stankoverlast, roetneerslag. Is de schade aan hun woning groot, dan worden ook zij, net als u, bijgestaan door een Salvage-medewerker.

Natuurlijk heeft u genoeg aan uw hoofd. Maar het kan geen kwaad om ook even stil te staan bij de situatie van uw buren. Zij hebben zich onveilig gevoeld in hun eigen, vertrouwde omgeving – net als u. Dat is een schokkende ervaring. Ze hebben niets met de calamiteit zelf te maken, toch hebben ze misschien schade. Er is een kans dat uw buren in eerste instantie boos zijn, of geïrriteerd, of verontwaardigd. Daar moet u hen even de ruimte voor geven. Die boosheid is een primaire reactie, die hoort bij de schok. Als u begrip toont voor hun schrik en uw buren hun verhaal laat vertellen, zal de irritatie na verloop van tijd weer zakken.

Schade bij de buren

De water- en/of rookschade die uw buren hebben opgelopen, kunnen zij declareren bij hun eigen verzekeraar. Net als bij u, zal hun verzekeraar hun schade opnemen en bekijken welk deel van de inboedel weg moet en wat nog hersteld kan worden. Ook herstel van schilderwerk en behang kan hierbij soms meegenomen worden, afhankelijk van de voorwaarden van de verzekeraar van uw buren. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan uw bezit (zoals een koopwoning of inboedel van een buurman of buurvrouw die een woning huurt). Het is daarom belangrijk dat uw buren snel contact zoeken met hun verzekeraar.

Deel dit artikel