En ik zelf dan?


Een calamiteit is altijd een ingrijpende ervaring. Misschien heeft u het benauwd gehad, of bent u gewond geraakt. Het is niet gek als u na afloop een poosje angstig bent, of geschokt. Of boos. Misschien verkeert u in onzekerheid: kunt u wel naar uw eigen woning terug? Wanneer? En zo nee, wat dan?

Uw gezondheid

Brandwonden moeten behandeld worden door een specialist. Denk niet dat het wel meevalt; een niet-behandelde brandwond kan leiden tot een lelijke ontsteking. Rook en roet zijn ongezond. Daarom is het belangrijk om goed te luchten en binnenshuis een mondkapje te dragen. Sommige stoffen uit de rook blijven lang hangen. Textiel absorbeert deze stoffen en geeft ze later langzaam weer af. Als u goed lucht, is dat niet gevaarlijk. Stank is hinderlijk. U wordt door de geur bovendien steeds herinnerd aan dat angstige moment. Het is daarom belangrijk de geur te bestrijden door de oorzaak te verhelpen. U kunt stank enigszins verbloemen met geurolie of wc-verfrisser. Bij hevige stank kan de inboedelverzekeraar specialistische geurbestrijdingsapparatuur inzetten. Soms leidt een stressvolle gebeurtenis tot psychische of psychosomatische klachten. Mocht u klachten krijgen, zoek dan hulp via uw huisarts.

Na een calamiteit duurt het soms lang voor u uw financiƫn weer op orde heeft. Ook de uitkering van de verzekeraar laat vaak even op zich wachten. Komt u daardoor in financiƫle problemen? Neem dan contact op met de gemeente. Medewerkers van de gemeente kunnen u hierin adviseren.

Deel dit artikel