Samen op de bres

voor huurders

De kans is groot dat GroenWest straks samengaat met woningcorporatie Provides in IJsselstein. Dat betekent dat ook beide huurders­verenigingen zullen fuseren. Voorzitter Jan Peltenburg van HV Weidelanden heeft er zin in.

Het is nog niet officieel besloten dat beide woningcorporaties straks samen verdergaan. Maar Jan Peltenburg, voorzitter van HV Weidelanden, hoopt van harte dat het doorgaat. "Er zijn te weinig woningen voor de vele mensen die een huis zoeken. GroenWest wil graag huizen bijbouwen maar daar is nauwelijks plek voor in hun werkgebied. In IJsselstein is wél plek. Mensen die een woning zoeken, hebben straks meer kans op een huis. Daarbij stromen huurders makkelijker door naar een andere woning." Prettig samenwerken Peltenburg maakte eerder een samengaan van huurders­verenigingen mee. Negen jaar geleden gingen Stichting Hart voor Huurders uit Vleuten, Huurdersbelangenvereniging Woerden en de Bewonersraad Westhoek op in HV Weidelanden. Ook nu weer moeten de partijen elkaar vinden om straks prettig samen te werken. Dat gaat vast goed komen, denkt Peltenburg. Hij maakte al kennis met huurdersvereniging IJsselstein. "We weten van elkaar wat we doen en onze manier van werken is grotendeels hetzelfde. Om te bespreken welke kant we samen op willen, praten de voorzitter van HV IJsselstein en ik elke week even bij."

Negen bestuursleden Ook de nieuwe, grotere huurdersvereniging is er straks speciaal voor de huurders. Het bestuur overlegt over alle belangrijke ontwikkelingen met de directie van de nieuwe corporatie en de gemeenten. "Zo houden we onze huurders op de hoogte van alles waarmee ze te maken krijgen", zegt voorzitter Jan Peltenburg. "Zoals huurverhoging, onderhoud en servicekosten van de woning." Als beide huurdersverenigingen samengaan, is hij dit jaar niet op zoek naar nieuwe bestuursleden. “Straks hebben we negen bestuursleden, dat is prima." Hij blijft wel openstaan voor tips van huurders.

Uw ideeën zijn welkom Jan Peltenburg: "We horen graag van de huurders wat er speelt in hun buurt en wat ze belangrijk vinden. Zo kunnen wij ons werk nog beter doen."U kunt ons bereiken via info@hv-weidelanden.nl

Was dit interessant? Deel het!