"Ik laat GroenWest

met een gerust hart achter"

U kon het lezen in haar voorwoord: Karin Verdooren vertrekt als bestuurder van GroenWest. Ze kijkt terug op acht mooie jaren waarin veel mooie stappen zijn gezet.

"ik ben trots op wat we hebben bereikt"

Er waren eens drie corporaties in het Groene Hart die samen verder gingen als GroenWest. Karin Verdooren werd er directeur-bestuurder. Acht jaar later kijkt ze met trots naar hoe goed het gaat met GroenWest. “We leveren het ene na het andere mooie bouwproject op. Zoals het Huize Nijevelt in De Meern, een verzorgingshuis dat leeg stond en waarin we prachtige appartementen hebben gebouwd. Daarnaast bouwen we veel nieuwe, duurzame woningen. Daar gaan we de komende jaren volop mee door.”

Bruisende club GroenWest werkte hard aan duurzaamheid en betere dienstverlening. Mét resultaat: huurders geven er een steeds hoger cijfer voor. Karin Verdooren is er blij mee. “Wie graag snel iets regelt via de website, kan dat dag en nacht doen. En wie liever persoonlijk contact wil, belt gewoon overdag met een medewerker.”

Ze werkte fijn samen met haar collega’s. “Het is een club bruisende, vaak jonge mensen die echt hart hebben voor de huurders. Ze willen met veel energie zaken verbeteren.”

Oogje in het zeil Daarnaast is ze erg tevreden over de samenwerking met welzijns- en zorgorganisaties en de gemeenten. “Door samen op te trekken, houden we de wijken leefbaar. Als een huurder een huurachterstand heeft, gaan we met een medewerker van de gemeente of de schuldhulpverlening op bezoek. Misschien heeft iemand recht op huurtoeslag of spelen er problemen waarbij we kunnen helpen. Daardoor hebben we weinig ontruimingen. Ook vragen we of mensen uit de zorg wat vaker een oogje in het zeil houden bij kwetsbare huurders.”

Leefbaar Om de wijken leefbaar te houden, zijn de huurders zelf misschien wel het allerbelangrijkste, zegt Karin Verdooren. “Buurtambassadeurs, mensen die actief zijn in de bewonerscommissies, huurders die een beetje op hun buren letten: het is geweldig dat zo veel mensen een steentje bijdragen.”

Ze laat GroenWest met een gerust hart achter. “Het was mooi om GroenWest een tijdje te mogen besturen. Ik had het geluk om ook het honderdjarig bestaan mee te mogen maken. Daar maakten we een heel jaar lang een feestje van. Natuurlijk blijf ik GroenWest volgen. En straks in 2022 de nieuwe corporatie – ik ben benieuwd naar de naam!”

"We lopen voorop als het gaat om duurzaamheid en nieuwbouw"

Was dit interessant? Deel het!