Wie een tuin heeft, is een bofkont! Het is een heerlijke plek om te genieten van planten en bloemen én om ontspannen in de zon te zitten. Een goed verzorgde tuin is prettig voor uzelf, maar ook voor uw buren. Iedereen woont immers graag in een buurt die netjes, schoon en gezellig is. Daarom vraagt GroenWest u of u regelmatig het gras maait, onkruid verwijdert, struiken snoeit en dode beplanting vervangt. Ook onkruid, overhangende takken en losse bladeren uit de steeg halen, hoort bij tuinonderhoud. Daarnaast vinden we het fijn als u even met ons overlegt als u een schuur, vijver, dierenverblijf of speeltoestel wilt plaatsen in uw tuin. Plant u graag een boom, kies dan een niet te groot exemplaar en plaats ‘m minimaal twee meter vanaf de gevel en de erfgrens. Nieuwsgierig naar meer informatie over tuinonderhoud? Klik nu hier! van dit bewonersblad.

Op jezelf wonen? Schrijf je in!

Word je binnenkort achttien en wil je op jezelf gaan wonen in een huurwoning van GroenWest? Schrijf je direct na je achttiende verjaardag in bij WoningNet. Je begint dan meteen met het opbouwen van inschrijfduur. Hoe langer je ingeschreven bent, hoe groter de kans dat je een huurwoning krijgt toegewezen. Inschrijven doe je via woningnet.nl en kost € 15,- per jaar.

Van oerwoud naar oase van rust

Wist u dat GroenWest u graag tuingereedschap leent zodat u uw tuin kunt aanpakken? Wendy uit De Meern maakte er dankbaar gebruik van. De struiken in haar voortuin aan de Zuiderbreedte waren zo hoog dat ze niet meer naar buiten kon kijken. De buren plaagden Wendy er weleens mee. Dat ‘oerwoud’ paste immers helemaal niet bij haar. Haar huis is vanbinnen heel netjes en gezellig. Na een telefoontje met wijkbeheerder Relius werden er een kruiwagen, een heggenschaar, een schop en een schoffel bij haar thuis bezorgd. Wat sterke vrienden sloopten alle struiken uit de tuin. Met een gehuurde aanhangwagen reden ze een paar keer heen en weer naar de stort. In het tuincentrum haalde Wendy antracietkleurige kiezelstenen, een palmboom en een Boeddhabeeld. Daarmee richtte ze de voortuin in. Lekker onderhoudsvriendelijk, want met de zorg voor twee kinderen en een baan heeft ze niet veel tijd om te tuinieren. Wendy is heel blij met haar nieuwe tuin. Als ze nu uit het raam kijkt, ziet ze geen oerwoud meer maar een oase van rust. Het is ook veel lichter geworden in huis. Het tuin­gereedschap is weer opgehaald door GroenWest.

Nieuwsbrief in uw mailbox

Wilt u direct op de hoogte zijn van nieuwtjes en huurdersinformatie? Dan kunt u zich inschrijven voor onze e-mail nieuwsbrief. U ontvangt dan regelmatig nieuws via de e-mail over bijvoorbeeld onze nieuwbouwplannen en WoningNet. Ook krijgt u uitleg over gewijzigde huurregels en over hoe u allerlei zaken met ons regelt. Zorg dat u geen informatie mist en meld u aan voor de e-mail nieuwsbrief op groenwest.nl.

Was dit interessant? Deel het!