Onlangs

opgeleverd

Een beetje trots laten we drie prachtige nieuwbouwprojecten zien. Stuk voor stuk heerlijke plekken om te wonen, vinden de nieuwe bewoners. En de woningen zijn nog energiezuinig ook, met driedubbelglas, warmtepompen en zonnepanelen.

Betaalbaar huren in een leuke, ruim opgezette wijk in Woerden? Dat kan in appartementencomplex Den Oudsten. GroenWest liet het bouwen op historische grond: het oude industrieterrein waar autobusfabriek Den Oudsten zat. Een fijne plek op fietsafstand van het centrum van Woerden. De 25 appartementen hebben twee of drie kamers, een ruim balkon, een berging en een eigen parkeerplaats. “Dit is mijn eerste eigen huis, hiervoor woonde ik nog bij mijn ouders”, vertelt Stephanie van der Waaij (32). Ze kreeg met haar 15-jarige dochter een appartement op de begane grond toegewezen.

“Ik ben blij met het lichte huis met de grote ramen. Het is prettig wonen hier: het is rustig en we hebben veel groen om ons heen. Het eigen tuintje is ook erg fijn, tuinieren vind ik erg leuk om te doen. Met de buren heb ik inmiddels kennisgemaakt. Door corona konden we helaas nog niet de andere bewoners van het appartementencomplex leren kennen.”

"Het is lekker groen om ons heen"

Hoera, één van de langstlopende projecten van GroenWest is vorig jaar opgeleverd! Ooit stonden er zes kleine ‘bejaardenwoningen’ vlak bij het winkelcentrum in het centrum van Vinkeveen. Nu vind je er een mooi complex met vijftien driekamerappartementen en één tweekamerappartement. Alle onderdelen werden in de fabriek gemaakt. Gevels en badkamers werden kant-en-klaar aangeleverd en op hun plek gezet. Het echtpaar Joke en Hans Elsendoorn woont sinds half september 2020 aan de Futenlaan. Hans (76): “We zitten hier lekker rustig op de bovenste verdieping. Het is een fijn appartement met een ruim balkon op het zuiden. Op onze leeftijd is het best fijn om alles gelijkvloers te hebben. Er wonen hier ook jonge mensen, met wie we prima contact hebben.”

"We zitten hier lekker rustig"

Vlak bij het historische kasteel 'De Haar' en de Haarrijnseplas ligt de nieuwe wijk Haarzicht. Een prachtige, groene omgeving waar je rustig, landelijk woont en toch dicht bij de stad zit. Niet voor niets hadden veel mensen interesse in een van de 49 ruime, moderne GroenWest eengezinswoningen. Deze hebben een voor- en achtertuin en drie slaapkamers op de eerste verdieping. “Ik vind ons huis een lot uit de loterij”, zegt Ursula Grantsaan-Bendanon (50). Ze woont sinds januari met haar man en drie kinderen in Haarzicht. “Na een jaar in Woerden te hebben gewoond, wilden we graag terug naar Vleuten. Eerst leek het of we waren uitgeloot, maar gelukkig bleek later dat er toch een woning voor ons was in Haarzicht. Het is een mooi, ruim huis en we hebben vrij uitzicht. En die omgeving hè? Die is prachtig, we wandelen hier wat af met onze hond.”

"Ik vind ons huis een lot uit de loterij"

Op de hoogte blijven van onze nieuwbouwprojecten?

Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief via www.groenwest.nl

Was dit interessant? Deel het!