Duurzaam én comfortabel wonen

Door uw woning te verduurzamen, duurzaam te onderhouden én duurzaam te bouwen zorgen we er mede voor dat ook toekomstige generaties prettig kunnen wonen in het Utrechtse Groene Hart. Voor u als huurder zijn er nu ook voordelen. Verduurzaming zorgt voor méér wooncomfort en beheersbare woonlasten. En dat draagt bij aan fijn wonen.

"We willen de wereld een beetje beter achterlaten"

“Er is veel vraag naar woningen en maar een klein aanbod. We willen als GroenWest dus veel bijbouwen”, zegt Patrick Biesboer, Manager vastgoedontwikkeling bij GroenWest. “Maar wel op een goede manier. Voor de mensen die na ons komen, willen we de wereld een beetje beter achterlaten dan we ‘m aantroffen. Woningen moeten meer bijdragen dan ze kosten. Daarom zijn al deze nieuwbouwprojecten op een duurzame manier gebouwd.

Door steeds betere technieken kunnen we de woningen super goed isoleren. Om energie te besparen, plaatsen we driedubbelglas, warmtepompen en zonnepanelen. Maar we zetten ook gebouwen neer waar het prettig wonen is. Gebouwen die mooi verouderen, met een goede ligging op de zon. En waar een mooie mix woont van verschillende mensen.”

GroenWest koopt 25 huurappartementen in project Witt in Woerden

Nieuwbouwplan Witt aan de Johan de Wittlaan in Woerden bestaat in totaal uit 38 eengezinswoningen en 74 appartementen verdeeld over drie appartementengebouwen. Eén van de drie torens, bestaande uit 25 appartementen, is verkocht aan GroenWest. Wij gaan deze appartementen verhuren in de sociale sector. De woningmarkt is gespannen in Woerden: er is veel vraag en relatief weinig aanbod. Dat merkt ook Synchroon, ontwikkelaar van het duurzame project, door de vele informatie- aanvragen van belangstellenden. Eerder leek de keuze voor sociale koopappartementen dé manier om doorstroming in de markt teweeg te brengen. Echter, de doelgroep werkenden met bijvoorbeeld een flexibel of tijdelijk werkcontract is groot en neemt toe. Juist bij deze doelgroep is een groeiende behoefte aan een ‘eigen’ woning, maar deze doelgroep mist de mogelijkheid om zelf te kopen. Doorstroming op de woningmarkt Daarom heeft Synchroon besloten, na afstemming met de gemeente Woerden, deze woningen aan te bieden aan GroenWest om zo de betreffende doelgroep te kunnen bedienen. Hierdoor wordt de doorstroming op de woningmarkt optimaal in gang gezet. “Er is een dringende behoefte aan extra woningen, want het woningtekort is groot. We zijn dan ook blij met deze appartementen, want hiermee kunnen we weer 25 woningzoekenden helpen aan een woning”, aldus Michel Bakker, manager vastgoedontwikkeling en bedrijfsvoering van GroenWest. Belangstellenden voor de sociale huurappartementen van GroenWest kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief “nieuwbouw” op de website van GroenWest via www.groenwest.nl.

"Er is een dringende behoefte aan extra woningen, want het woningtekort is groot."

GroenWest en Bébouw Midreth starten bouw 45 sociale huurappartementen

Met de onthulling van het bouwbord hebben wethouder Rein Kroon, Michel Bakker (GroenWest) en Ralf Dressel (Bébouw Midreth) de start gemarkeerd van de projecten Aemsteldyck en Prinsendyck in Mijdrecht. Op deze bijzondere locaties, gelegen tegen de dijk, worden 45 sociale huurappartementen gebouwd. Duurzaam en levensloopbestendig wonen De appartementen worden gerealiseerd aan de Gosewijn van Aemstelstraat en Prins Bernhardlaan in Mijdrecht. De verouderde woningen op deze locaties zijn of worden binnenkort gesloopt en hiervoor in de plaats verschijnen de twee appartementengebouwen Aemsteldyck en Prinsendyck, met respectievelijk 24 en 21 sociale huurappartementen. De driekamerappartementen zijn levensloopbestendig, voldoen aan de nieuwste duurzaamheidseisen en zijn uiteraard gasloos. Beide gebouwen zijn drie woonlagen hoog, bovenop een plint met bergingen. Wethouder Rein Kroon (ruimtelijke ordening): "De gemeente De Ronde Venen is blij met de komst van deze 45 levensloopbestendige sociale huurappartementen. Ze zijn uitermate geschikt voor senioren, ook als ze zorg aan huis nodig hebben. Het centrum van Mijdrecht ligt op loopafstand. Als gemeente hebben we geregeld dat inwoners uit De Ronde Venen voorrang krijgen. Dit hebben we geregeld in de bindingsregeling. Inwoners die een sociale huur eengezinswoning met 4 kamers achterlaten mogen als eerste. Zij laten een passende huurwoning achter voor grotere huishoudens. Zo vangen we twee vliegen in één klap voor onze inwoners. We stimuleren deze doorstroming op de woningmarkt met de voorrangsregeling Van Groot naar Beter.” Ook GroenWest is blij dat de bouw nu echt van start is gegaan. Michel Bakker, manager Projectontwikkeling en Bedrijfsvoering licht toe: “Het project heeft een lange aanloop gehad, maar we realiseren hier nu 45 prachtige appartementen op bijzondere locaties, gelegen tegen de dijk. Appartementen waar dringend behoefte aan is, want de druk op de woningmarkt is groot. Steeds meer mensen zijn voor woonruimte op ons aangewezen en moeten soms lang wachten. Met deze nieuwbouw voegen we weer woningen toe.” De woningen worden gebouwd door Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming. Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: “We zijn er trots op dat we met dit plan duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen realiseren voor de bewoners van onze vestigingsplaats De Ronde Venen en bijdragen aan de ambities van GroenWest voor een gevarieerde, duurzame en betaalbare woningvoorraad.” De toewijzing verloopt via WoningNet en start in de 2e helft van juni.

"Levensloop bestendig wonen op bijzondere locatie"

Op de hoogte blijven van onze nieuwbouwprojecten?

Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief via www.groenwest.nl

Was dit interessant? Deel het!