voor GroenWest laptops

Kort geleden kregen verschillende GroenWest-medewerkers nieuwe laptops. Voor de 48 ‘oude’ laptops vonden onze woonconsulenten en wijkbeheerders een nieuwe bestemming.

“Sommige mensen kregen voor het eerst in hun leven een laptop”

Omdat GroenWest overging op een andere manier van werken, waren er voor een aantal medewerkers nieuwe laptops nodig. Zonde om de 48 ‘oude’ laptops zomaar weg te doen, vond woonconsulent Ingrid. “Ze waren nog prima te gebruiken. Daarom staken wij, woonconsulenten, de koppen bij elkaar. Konden we de laptops misschien geven aan organisaties die werken met armere gezinnen? Het is immers heel lastig als je geen laptop kunt betalen terwijl je kind er voor school eentje nodig heeft.” Zo gezegd, zo gedaan. De laptops kwamen terecht bij onder andere vluchtelingenwerk, buurtteams, jeugdhulpverlening en de voedselbank.

Deze organisaties zochten gezinnen die wel een gratis laptop konden gebruiken. Ingrid: “Die gezinnen waren er dolblij mee. Sommige mensen kregen voor het eerst in hun leven een laptop.” Vrijwilligers van het Doe Mee-huis in Montfoort maakten de laptops klaar voor gebruik. Ook hielpen ze de mensen met hoe ze hun laptop moesten gebruiken. “Zo kwamen mensen met elkaar in contact en dat zorgde ook weer voor gezelligheid. Mooi, zo’n domino-effect.”

Was dit interessant? Deel het!