Nu groot onderhoud,

straks een 'nieuw' huis

Nog even en dan is de woning van Carina Muijs aan de Linge in Woerden weer als nieuw. Het groot onderhoud in haar straat is bijna klaar. “Ik verheug me enorm op een warm huis!”

"Ik mocht zelf tegels en sanitair uitzoeken, en de keuken"

Ze staan er al ruim veertig jaar, de woningen aan de Linge en de Stromenlaan in Woerden. “Het zijn lekker ruime huizen”, zegt Carina Muijs, die sinds 2008 met haar drie kinderen aan de Linge woont. “Ik woon er met veel plezier. De buurt is leuk, de mensen zijn aardig en het is een rustige straat zonder doorgaand verkeer.” Hoe fijn ze het er ook vindt, de woning is wel aan onderhoud toe, zegt ze. “Het is er af en toe best koud, want ik heb maar gedeeltelijk dubbelglas. En de afzuiging werkt niet meer zo goed, waardoor er soms schimmel zit in de badkamer.” Ze was dan ook dolblij toen ze hoorde dat GroenWest groot onderhoud ging doen. Inmiddels is dat al een paar maanden aan de gang. Ondanks corona loopt de planning volgens schema. De woningen aan de overkant van Carina zijn al klaar. Nog even en dan is Carina’s huis aan de beurt.

Lagere stookkosten Onlangs kwam de uitvoerder bij haar langs om het onderhoud te bespreken tijdens het ‘huiskamergesprek’. Hij checkte in welke staat de badkamer en keuken waren. “Ik mocht zelf tegels en sanitair uitzoeken, en de keuken. Daar krijg ik meer bovenkastjes, heel fijn met drie kinderen. Verder worden de vloer, het dak en de muren geïsoleerd. Ook krijg ik zonnepanelen, nieuwe kozijnen en driedubbelglas. Plus een nieuwe afzuiginginstallatie.” De huur van de gerenoveerde woningen gaat iets omhoog, maar daar staan flink lagere stookkosten tegenover. Bovendien komen huurders door de hogere huur soms in aanmerking voor meer huurtoeslag. Carina en haar kinderen gaan straks vier weken naar een logeerwoning. Daar zien ze wel een beetje tegenop. “Maar we krijgen er veel voor terug: een warm huis dat als nieuw is. Nooit meer schimmel in de badkamer. Ik verheug me er enorm op!”

Was dit interessant? Deel het!