Eerst een busbedrijf,

nu plek voor 25 huurders

Het is een prachtig complex op een bijzonder plekje: appartementengebouw Den Oudsten in Woerden. Op 15 juni werd het opgeleverd en konden de nieuwe bewoners aan de slag met hun spiksplinternieuwe appartement.

De energie voor de huurders komt uit zonnepanelen

Afgelopen jaar bouwde GroenWest aan een nieuw appartementencomplex op historische grond in Woerden: het oude industrieterrein waar autobusfabriek Den Oudsten zat. Van 1926 tot 2003 werden hier stads- en streekbussen gemaakt. Er waren dan ook veel huurders met interesse in een appartement op deze bijzondere plek. 25 huurders waren de gelukkigen: op 15 juni werd hun nieuwe appartementencomplex Den Oudsten opgeleverd. “Het appartementengebouw bestaat uit twee haaks op elkaar staande bouwblokken”, vertelt Martin Speksnijder, projectleider vastgoed bij GroenWest. “Een kort bouwblok van vier verdiepingen en een langer bouwblok van drie verdiepingen. De 25 appartementen hebben twee of drie kamers. Alle appartementen hebben een ruim balkon en een eigen berging.”

Prettig binnenklimaat Tijdens de bouw is veel aandacht besteed aan architectuur en duurzaamheid. “Een groot gedeelte van de energie die huurders in hun appartement gebruiken, komt uit zonnepanelen en andere duurzame bronnen”, vertelt Speksnijder. “Er is een mechanisch ventilatiesysteem waardoor iedere ruimte altijd een prettig binnenklimaat heeft.” In februari organiseerde GroenWest een ontmoetingsmiddag voor huurders. Ze kregen een toelichting op het project en maakten kennis met de andere huurders. Toen de bouw het hoogste punt bereikte, werd dat ook met de huurders gevierd: ze konden een patatje eten met het bouwpersoneel.

Alvast rondkijken in uw nieuwbouwwoning

Voor iedereen die een nieuwbouwwoning betrekt, is GroenWest een handige video aan het maken over de oplevering. Dankzij de video weten huurders beter wat hen te wachten staat en hoe ze het nieuwe huis bewoonbaar maken. GroenWest-makelaar Linda Schaaphuizen: “Als je je inschrijft voor zo’n nieuwbouwwoning, zie je alleen maar de tekening. Je weet niet precies hoe je het huis na de oplevering zult aantreffen. Onze video spreekt meer tot de verbeelding en laat een lege nieuwbouwwoning zien. Alle ruimtes in de woning worden in de video in beeld gebracht en toegelicht. Hoe zien de wanden, de vloeren en het plafond eruit? Wat mag je verwachten van de keuken en badkamer? Ook is er aandacht voor de technische installaties zoals de thermostaat, de meterkast en de ventilatie. Zo weet je vast hoe alles werkt. Daarnaast krijg je tips voor schoonmaak en kleine reparaties. En handig voor wie het nog een keer wil zien: de film is makkelijk terug te kijken.” Net verhuisd naar een nieuwbouwwoning en last van een druppende kraan of klemmende deur? Dan krijgt u een uitnodiging voor deelname aan de speciale GroenWest Servicedag. Op deze dag komt er een vakman langs om alles in één keer te verhelpen. Meer hierover leest u op pagina 12.

Was dit interessant? Deel het!