"In Linschoten

voelen we ons thuis"

Ter ere van ons 100-jarig jubileum maakten we een prachtig boek met dertig interviews en foto’s van onze huurders. Onder hen Louay Alsamara, die sinds twee jaar met zijn kinderen in Linschoten woont. “We kennen al bijna iedereen in het dorp.”

"De kinderen zijn dol op pannenkoeken"

“Het eerste jaar hier was moeilijk. Iedereen in Linschoten kent elkaar. Ze waren niet gewend aan buitenlanders. Nu spreken we de taal beter en kennen bijna iedereen in het dorp. Er wonen hier veel lieve mensen. Ik ben actief in de kerk en draai bardiensten bij de voetbalclub. We voelen ons hier thuis. De kinderen zijn inmiddels dol op pannenkoeken.” Nieuw leven “Vier jaar geleden zat er voor mij niets anders op dan vluchten. Omdat ik christen ben, werd ik in Syrië bedreigd. Ik had het goed daar, maar moest alles achterlaten. Na twee jaar liet ik mijn gezin overkomen. Mijn vrouw kwam alleen hierheen om te scheiden, daarna ging ze terug naar haar geboorteland Irak. Nu woon ik hier met mijn kinderen Sarah (12) en Gabi (10). We zijn hier een nieuw leven begonnen. Ik ben dankbaar voor alle kansen die we krijgen.”

De Nederlandse natuur “Het was erg wennen voor ons in Nederland. In Syrië ga je onverwacht bij elkaar op bezoek, hier moet je altijd eerst een afspraak maken. Verder doe je in Syrië alles met je familie – en die hebben we hier niet. Dat is best moeilijk. Maar veel dingen zijn hier beter dan in Syrië. De natuur vind ik bijvoorbeeld prachtig. Nederlanders hebben meer respect voor de natuur en dieren dan Syriërs.” Burendag “Ik heb prettige buren. Mijn kinderen maken soms best lawaai, toch krijg ik nooit klachten. Een keer zag ik de buurvrouw mijn ramen lappen. Ik dacht dat ze zich vergiste in het huis, maar ze deed het omdat het burendag was. Lief toch?”

Bestel ons jubileumboek!

Als huurder van GroenWest kunt u Van huis naar thuis bestellen. Stuur vóór 1 september een mail naar 100@groenwest.nl met uw naam en adres. We hebben een beperkte oplage, dus wees er snel bij.

Was dit interessant? Deel het!