Hogedrukreiniger

Het is de ideale hulp om groene aanslag en vuil te verwijderen van bijvoorbeeld stoepen, terrassen, muren en tuinmeubelen: een hogedrukreiniger. GroenWest heeft er een die u gratis kunt huren. Bel met ons Klant Contact Centrum (088 012 90 00), dan brengen wij de reiniger langs en spreken we af wanneer we ‘m weer ophalen.

Even zwaaien

We leven in ingewikkelde tijden waarbij we ineens minder mensen écht kunnen zien en spreken. Met een groep buren koffiedrinken of een feest geven voor uw verjaardag is er helaas niet meer bij. Maar zwaaien naar elkaar kan nog wél. Door te zwaaien, maken we toch contact met elkaar. Want zwaaien betekent: even hallo zeggen, elkaar oppeppen, glimlachen en gezelligheid. Daarom doet GroenWest mee met de landelijke actie ‘Zwaaien voor een glimlach’. Om die oproep in deze tijd meer kracht bij te zetten, kan iedereen een papieren zwaaihand downloaden, uitdraaien, versieren en voor het raam hangen.

Burendag

Uit ons jubileumboek blijkt al: het woont prettiger en veiliger als u uw buren kent. Daarom is het elk jaar Burendag, dit jaar op 26 september. Op deze dag zetten zoveel mogelijk buren zich samen in voor de buurt – al zal dat door corona dit jaar misschien met anderhalve meter afstand moeten. Elk jaar is het weer een dag vol gezelligheid. Meer weten over meedoen aan Burendag?

Bestel gratis ons jubileumboek

Ter ere van ons 100-jarig jubileum maakten we een prachtig boek met dertig interviews en foto’s van onze huurders. Als huurder van GroenWest kunt u Van huis naar thuis bestellen. Stuur vóór 1 september een mail naar 100@groenwest.nl met uw naam en adres. We hebben een beperkte oplage, dus wees er snel bij. Op pagina 10 leest u alvast een voorproefje.

Een passende woning voor iedereen

Het kan in deze tijd lastig zijn om aan een huis te komen. De druk op de woningmarkt is groot, en er zijn allerlei regels en lange wachttijden. GroenWest wil mensen helpen bij het vinden van een passende woning. Twee nieuwe regelingen helpen daarbij.

Vrije sector huurwoningen met korting

Voor mensen met een midden­inkomen (€ 39.000,- tot € 55.000,- bruto per jaar) is een huis kopen vaak te duur. Maar voor een sociale huurwoning is het inkomen juist weer te hoog. Daarom verhuren we nu 350 huurwoningen uit de vrije sector met korting. Zo’n woning kost eigenlijk € 1.200,- per maand, maar een huurder met een middeninkomen kan erin voor bijvoorbeeld € 850,-. De sociale huurwoning die deze huurder achterlaat, verhuren we dan aan een kandidaat met een passend inkomen. En we doen meer. Bij nieuwbouwprojecten gaan we niet alleen sociale huurwoningen bouwen, ook kijken we of we vrije sector huurwoningen kunnen bouwen. Die verhuren we dan tegen een iets hogere huurprijs dan een sociale huurwoning. Ten slotte: het verhuren van woningen is aan regels gebonden. Deze regels bieden best wat ruimte die we beter willen benutten. Dat doen we door bijvoorbeeld niet altijd strikt naar het inkomen te kijken van nieuwe huurders.

Loting sociale huurwoningen

Ook voor woningzoekenden met een korte inschrijfduur is het vaak moeilijk om een geschikt huis te vinden. Daarom verloten we sinds begin 2020 tien procent van de sociale huurwoningen die op WoningNet worden aangeboden. Dat zijn allerlei soorten huizen, van gezinshuis tot appartement. Het vergroot de kans dat u een passende woning vindt. Iedereen met een inkomen tot € 43.574,- kan meeloten, niet alleen spoedzoekers. Bij het verloten van woningen kijken we niet naar inschrijfduur, lokale binding en urgentie. Wel moet de grootte van uw huishouden passen bij de woning waar het om gaat. Zo kunt u als alleenstaande meeloten voor een appartement, en loot een gezin mee voor een eengezinswoning. Meedoen aan de loting? Kijk op www.woningnetregioutrecht.nl onder het menu ‘loting’. Meer informatie: www.groenwest.nl/loting

Was dit interessant? Deel het!