"Het was een flinke

maar vooral leuke klus"

Bas van Sonsbeek (78) schilderde op eigen initiatief de groezelige bergingsgangen van zijn appartementen­complex egaal. Een goede reden om hem in het zonnetje te zetten, vindt GroenWest woonconsulent Tanja Adelerhof.

"Ik ben gewend om dingen mooi te maken"

Bas woont met plezier aan de Horizon in De Meern, in een appartementencomplex van vier hoog met Franse balkonnetjes. “Helaas is tweeënhalf jaar geleden mijn meisje overleden. En anderhalf jaar geleden kreeg ik een openhartoperatie. Het leven valt me de laatste jaren niet altijd mee, maar bezig blijven doet me goed. En gelukkig mag ik van mijn cardioloog weer van alles doen.” Vuile muur Het viel Bas op dat de muur in de bergingsgang er niet netjes uitzag. “De lambrisering – de onderste meter van de muur – was groezelig geworden door strepen van fietsbanden en fietstassen. Niet mooi, het stoorde me echt. Jarenlang werkte ik als uitvoerder in de woningbouw, waar ik 23 timmerlui aanstuurde. Ik ben gewend om dingen mooi te maken en kijk misschien wat kritischer dan andere mensen.” Heel blij Bas vroeg aan wijkbeheerder Relius de Roos of hij iets aan de muur mocht doen. Toen hij groen licht kreeg, kocht hij verf en schilderde hij de muur weer mooi egaal. “Het was best een werk, ik moest het allemaal op mijn knieën doen.

Zeker twaalf uur ben ik ermee bezig geweest. Maar het was ook een leuke klus, de gang knapte er enorm van op. Het ziet er nu weer perfect uit. De groenblauwe tint kleurt goed bij de roomwitte deuren. Mijn buren zijn er allemaal heel blij mee.” Met een latje Woonconsulent Tanja Adelaarhof juicht het idee van Bas van harte toe. “Hij was ergens niet blij mee en bood aan om dat zelf op te lossen. Dat past helemaal bij GroenWest. We vertelden dat hij zijn eigen verf en kwasten mocht uitzoeken, en dat hij die bij ons kon declareren. En zo gebeurde het ook. Bas heeft het keurig gedaan. De randen werkte hij zelfs netjes af met een latje.” Nóg een gang Bas is graag bezig, vertelt hij. “Ik werk als vrijwilliger in dienstencentrum de Roef. Daar repareerde ik honderd stoelen die daarna nog drie jaar mee gingen. En op de tafels maakte ik nieuwe bladen.” Hij wil de bergings­gang aan de andere kant van zijn appartementencomplex ook nog schilderen. “Maar dat wordt wat later in het jaar.”

Ook iets verbeteren?

Denkt u er ook over om (met uw buren) de woning, het complex of de buurt beter en mooier te maken? Geweldig, dat zien we graag! Neem contact op met GroenWest, dan kijken wij hoe we u kunnen ondersteunen.

Was dit interessant? Deel het!